نقاشی و مجسمه سازی - visualarts- دانشکده هنرهای تجسمی
مدیر گروه
اعضای هیات علمی
اهداف گروه:
حضور برنامه ریزی شده آثار اساتید و دانشجویان در مجامع و جشنواره های بین المللی با هدف معرفی توان تخصصی و علمی گروه آموزشی.
برگزاری سمینارها و برنامه های سخنرانی با همکاری اساتید داخلی و خارجی در جهت تقویت دانش عمومی و تخصصی و علمی گروه آموزشی.
جذب دانشجویان خارجی با درنظر گرفتن ضوابط دانشگاه.
تلاش در جهت تبدیل گروه آموزشی به قطب علمی با توجه به قابلیتهای موجود.
هدایت پایاننامه های تحصیلی به سمت نیازهای فوری و دراز مدت جامعه.
بازنگری شیوه جذب دانشجوی هنر و ایجاد تحول بنیادین در این زمینه.
تقویت بنیۀ کارشناسی گروه آموزشی و رفع ضعفهای اداری موجود.
تقویت ارتباط گروه آموزشی با علاقمندان خارج از دانشگاه از طریق برگزاری برنامههای آموزشی کوتاه مدت و هدایت افراد نخبه برای جذب در رشتههای هنری.
افزایش و ایجاد رشته های مرتبط در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و همچنین ایجاد رشته های میان رشته ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی.
ایجاد ارتباط آموزشی و پژوهشی با مراکز دانشگاهی معتبر سایر کشورها و تقویت مبادلات علمی، فرهنگی و آموزشی.
فراهم نمودن زمینه های انتشار آثار پژوهشی برجستۀ دانشجویان و اساتید.
تقویت ارتباط نزدیکتر دانشجویان، استادان و بخش مدیریت با برنامه های هماهنگ و تعریف شده با هدف تقویت اهداف علمی و آموزشی.
جذب اساتید شناخته شده و برجستۀ رشتۀ هنر بر اساس جایگاه هنری و اجتماعی.
تقویت گرایش به زمینه های ملی و اسلامی در آموزش.
امکان حضور برنامه ریزی شده آثار دانشجویان در مجامع و جشنواره های بین المللی با هدف معرفی توان تخصصی و علمی گروه آموزشی.
طول دوره: دوره های4 ساله کارشناسی رشته های مجسمه سازی و نقاشی و دوره 2 ساله کارشناسی ارشد نقاشی.
نقش و توانایی فارغالتحصیلان:
جذب فارغ التحصیلان نخبه در مقطع تحصیلات تکمیلی در بخش آموزش و پژوهش.
خلق آثار ابتکاری و نوجویانه توسط فارغ التحصیلان در نتیجه سوق دادن آموزشهای دوران دانشجویی به سمت مذکور.
حضور برنامه ریزی شده آثار فارغ التحصیلان در مجامع و جشنواره های داخلی و بین المللی .
نشر و اشاعه هنر متعالی- اسلامی از طریق آثار علمی و هنری.
نشر آثار علمی-پژوهشی برجسته.
به کار بستن آموخته ها در عرصه های مختلف علمی-فرهنگی و هنری کشوری و بین المللی.
ایجاد جریان های فکری مطلوب و مورد نیاز جامعه در حوزه فرهنگ و هنر.
دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران نخستین نهاد آموزش عالی ایران است که به آموزش نوین و تخصصی رشتۀ نقاشی پرداخت. رشتههای نقاشی و مجسمهسازی این دانشکده در زمرۀ اولین رشتههای دانشکدۀ هنرهای زیبا هستند که بیش از هفتاد سال پیش همراه با رشتۀ معماری تأسیس شدند. اولین سرپرست این رشته زندهیاد استاد علیمحمد حیدریان (1257ـ1369)، از شاگردان برجستۀ کمالالملک (1224ـ1319)، بود. نقاشی معاصر ایران از جهات گوناگون به تاریخچۀ دانشکدۀ هنرهای زیبا پیوند خورده است و خاستگاه بسیاری از جنبشهای هنری دهههای اخیر ایران به این دانشکده و استادان و دانشجویان آن باز میگردد. همواره تکیه بر میراث غنی تصویری فرهنگ ایران در کنار نوآوری و ابداع هنری دو رکن مهم آموزشی گروه نقاشی بوده و همچنان از اهداف آموزشی و پژوهشی این گروه است. بههمین منظور، دانشکدۀ هنرهای تجسمی با در اختیار داشتن استادان برجسته و کارگاههای متعدد نقاشی، فضای مناسبی برای رشد و شکوفایی خلاقیت هنری دانشجویان فراهم آورده است. گروه نقاشی این دانشکده در کنار آموزش روشهای معمول نقاشی، درسهایی همگام با تحوّلات هنر معاصر ارائه میدهد که از آن جمله میتوان به تجربیات جدید هنرهای تجسمی همچون ویدئو آرت و هنرهای چندرسانهای اشاره کرد. در حال حاضر رشتۀ نقاشی دانشکدۀ هنرهای تجسمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در دو مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد دانشجو میپذیرد.
مجسمهسازی یکی از شاخههای مهم هنرهای تجسمی است با سابقهای بسیار کهن در تمامی تمدنهای بشری. آثار حجمی بهواسطۀ حضورشان در سطح شهرها و محیطهای فرهنگی رابطۀ تنگاتنگی با زندگی شهروندان دارد و، به همین دلیل، شناخت دقیق جامعه و تحوّلات آن برای مجسمهسازان ضروری است. آموزش این هنر در ایران بیش از نیمقرن سابقه دارد و زندهیاد استاد ابوالحسن صدیقی (1273ـ1374)، از شاگردان کمالالملک (1224ـ1319)، نخستینبار رشتۀ مجسمهسازی را در دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران بنیاد گذاشت. چندین نسل از مجسمهسازان ایران در این دانشکده آموزش دیدهاند و در رشد و گسترش این هنر نقش مؤثری داشتهاند. دانشکدۀ هنرهای تجسمی محیط مناسبی است تا دانشجویان مجسمهسازی در کنار مطالعۀ تاریخ هنر ایران و جهان، شیوههای آفرینش هنری با مواد و مصالح گوناگون و روشهای متنوع حجمسازی را تجربه کنند و فنونی همچون قالبریزی را فراگیرند و به پرورش استعدادهای خود بپردازند. افزون بر این، دانشجویان علاوه بر آشنایی با شیوههای معمول آفرینش مجسمه، به تجربیات جدید و ابداعات هنری نیز تشویق و هدایت میشوند. این رشته در حال حاضر در مقطع کارشناسی دانشجو میپذیرد.